Dans Delen – geef dans een stem

Let's do what we love
Back online!

Na een tijdje ‘offline’ te zijn geweest leek het me wel weer tijd voor een nieuwe blog. Dit keer met een persoonlijk tintje. Ik schrijf veel over de dingen die ik tegenkom in het werkveld en probeer dit zo objectief mogelijk te beschrijven. Ik beschrijf wat ik meemaak, zie en hoor van anderen. Natuurlijk ligt er altijd een zekere achterliggende gedachte ten grondslag aan mijn verhalen, namelijk: danseducatie is geweldig. In alle opzichten.

Stem

Dans is goed voor de ontwikkeling van kinderen, dansdocenten zijn ontzettend hardwerkende en passievolle mensen en ieder mens zou kennis moeten maken met de kunstvorm dans. Ik weet dit omdat ik kijk, lees, luister, observeer en ontzettend veel inspirerende mensen in mijn omgeving heb (en opzoek). Lucky me. Ik ben nieuwsgierig en probeer overal waar ik kom nieuwe informatie te verkrijgen en nieuwe inspirerende dingen te leren en mee te maken, zodat ik dit vervolgens kan delen met mijn leerlingen, omgeving en lezers van deze blog. Ik schrijf de blog om deze momenten vast te leggen. Voor mezelf, voor jullie en voor iedereen die het maar lezen wil. Want het allerbelangrijkste: dans moet een stem krijgen.

Inspireren en delen
Ik steun alle prachtige nieuwe initiatieven die er ontstaan op dans(educatie) gebied en probeer daarnaast ook mijn eigen ideeën vorm te geven. Ik wil danseducatie op de kaart zetten, ik promoot het. Dat betekent ook: mezelf meer verdiepen in social media. Het heeft lang geduurd voordat ik die stap kon zetten. Inmiddels heb ik alles: facebook, instagram, linked’in, twitter… Om gek van te worden af en toe. Maar het is tegenwoordig wel de manier om snel en effectief een boodschap over te brengen. Neemt niet weg dat ik meer iemand ben van persoonlijk contact. Ik houd van luisteren naar verhalen van inspirerende mensen, deze inspireren mij en zorgen ervoor dat ik zelf weer op nieuwe ideeën kom.

Samen staan we sterk
Daarbij geloof ik in de kracht van positiviteit. Oké, ik sta ook niet elke dag op met een lach op mijn gezicht (de mensen die mij goed kennen weten dat ze ’s ochtends niet in de buurt moeten komen voordat ik mijn eerste kop koffie heb gedronken), maar het leven ziet er echt een stuk leuker uit als je de dingen vanuit een optimistisch perspectief bekijkt. Klopt, dans is een ondergeschoven kindje, veel dansdocenten geven ongeschoold les, we worden vaak onderbetaald en de waarde van dans wordt door de mensen die de beslissingen nemen in het onderwijs flink onderschat. Toch heeft het naar mijn idee geen zin om te kijken wat er niet is, ik denk liever in mogelijkheden. Wat als alle mensen die wel weten wat dans waard is dit ook laten horen? Op een positieve manier? Wat als we dit samen doen? Samen staan we sterk denk ik zo. Heb je een goed idee? Voer het uit! Deel het met anderen! Combineer je werk, kom van je eilandje af, neem een sprong in het diepe. Op je eiland ben je ook maar alleen.. Ja, het is enorm vervelend als iemand er met jouw idee vandoor gaat. Maar het is jouw idee, dus is er maar één iemand die dat op jouw manier met jouw kwaliteit uit kan voeren. Uiteindelijk hebben we allemaal (als het goed is) hetzelfde doel: ieder mens, jong en oud, aan het dansen krijgen.

Yes!

Na een geweldige, overdonderende, prachtige en hectische maand (9 voorstellingen!) is het voor mij weer tijd om dans een stem te geven. Heerlijk, ik kan niet wachten.

 

 

8 reacties op ‘Dans Delen – geef dans een stem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s