Dans Studeren – dansconferenties en studiedagen

Dans leeft! Afgelopen weekend vond in Den Haag Dansimpuls plaats. Twee volle dagen met workshops voor dansdocenten, georganiseerd door de NBDK en Holland Dance. De komende maanden kun je naast het fysiek volgen van workshops en lessen, jezelf ook bijscholen op mentaal vlak. Want laten we eerlijk zijn, dansen is geweldig maar het brein wil af en toe ook wat! Tevens is het van groot belang dat dansdocenten zich laten zien; de educatiewereld blijft zich ontwikkelen en jij kunt naast het verdiepen en verbreden van je eigen expertise, een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen. Alleen op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat dans ontdekt, ervaren en geaccepteerd wordt als volwaardig kunstvak.


Studiemiddag vereniging Dansonderzoek
VDO

Wanneer? 28 februari 2015 13:30-16:00

Waar? Parnassos Cultuurcentrum Utrecht

Elke studiemiddag van de VDO behandelt een ander thema. Deze editie gaat het over de relatie tussen de performer en toeschouwer. Wellicht niet meteen een onderwerp waar je als docent dans tot aangetrokken voelt, maar kennis van het professionele veld en van jezelf als toeschouwer kun je ook meenemen in de praktijk. Daarnaast zal de nieuwe publicatie Danswetenschap in Nederland gepresenteerd worden, vol met interessante artikelen op het gebied van dans en danseducatie.

 

Beyond Ballet Why and HowBeyond Ballet

Wanneer? 16 – 18 april 2015

Waar? Verschillende plekken in Arnhem

Een internationale dansconferentie die plaatsvindt in Arnhem, georganiseerd door Artez en Balletakademien Stockholm, over de toekomst van de dansprofessional.
Er zijn verschillende topics, waaronder educatie. Een voorbeeld van de verschillende workshops die gegeven worden:

The Boys’s Action Method, een nieuw perspectief op het lesgeven van jongens
The S.A.F.E. Method
New Perspectives on Communication in the Dance Class

 

DaCiWorld Congress of Dance and Child International

Wanneer? 5 – 10 juli 2015

Waar? Kopenhagen, Denemarken

Elke drie jaar organiseert Dance and Child International (daCi) een conferentie. Drie jaar geleden vond deze plaats in Taiwan. Erg leuk, maar wel een beetje ver weg van ons kikkerlandje. Dit keer is de conferentie iets dichter bij huis, namelijk in Kopenhagen. En wat is er leuker dan vijf dagen in een prachtige stad, omringt door mensen uit alle delen van de wereld die hetzelfde vak beoefenen als jij. Ik zeg: gaan! Helaas staat het programma nog niet online, maar ik heb vernomen dat het zeer de moeite waard is.

 

The Dutch Summer Dance CourseDocenten observatietraject (De Dutch Summer Dance Course)

Wanneer? 21 juli – 1 augustus (keuze: 1 of 2 weken)

Waar? Den Haag

Tijdens de Dutch Summer Dance Course kun je een week lang lessen observeren. Hier ga je over in gesprek met andere docenten en de artistieke leiding. Heel gaaf als je meer inspiratie op wilt doen en kennis wilt delen met collega’s.

 

Danspiratie

Kennis delen kan ook op in de facebookgroep Danspiratie. Daarnaast kun je vragen stellen en inspiratie opdoen. Kennis delen is de kracht van vernieuwing, dus laten we ons verbinden!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s