Dans Kijken – inspiratie voor docenten

In de categorie Dans Kijken wil ik jullie zoveel mogelijk tips geven over interessante filmpjes en gave voorstellingen die je kunt bekijken met je leerlingen. Kijken naar dans kan ervoor zorgen dat jouw leerlingen met andere ogen naar dans gaan kijken en het kan een enorme bron van inspiratie zijn.

Zelf ben je waarschijnlijk af en toe ook wel toe aan nieuwe inspiratie. In de vorige blog heb ik een aantal interessante artikelen genoemd voor de koude winterdagen. Gezien de kou nu versterkt wordt door wind en regen en we het liefst nog even binnen blijven, hierbij een paar leuke en inspirerende filmpjes om te kijken. Gewoon, voor jezelf. Omdat het kan.

Waarom dans jij?

 

Dafne Maes heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar danseducatie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hier een interessant filmpje over haar bevindingen.

 

Jezelf blijven ontwikkelen? Ga dan zeker een kijkje nemen op Dance Media. Deze site kwam ik onlangs per toeval tegen. En wat een ontdekking! Veel filmpjes met bekende en onbekende dansdocenten die danspassen, technieken en stijlen uitleggen en korte inspirerende choreografieën. Ik heb nog niet alle 1400 (!) filmpjes bekeken, dus over de kwaliteit kan ik nog niets zeggen, maar er zal ongetwijfeld voor iedereen bruikbaar materiaal tussen zitten.

Krijg je nooit genoeg van dans? Dance Teacher Magazine geeft je een lijst met vijf documentaires die jou én je leerlingen kunnen inspireren.

Tot slot een fantastisch filmpje van één van mijn favoriete choreografen, Jiří Kylián. Leuk voor jezelf, maar ook zeker een aanrader om te gebruiken in de klas!

 

 

 

2 reacties op ‘Dans Kijken – inspiratie voor docenten

  1. In mijn lessen in het basisonderwijs leg ik graag de link met de professionele danskunst. Met name in de bovenbouw. Wel zo dat het aansluit bij hun belevingswereld, dat het de leerlingen prikkelt en inspireert om eigen werk te maken. Er is weinig geschikt materiaal te vinden online, helaas!!! De trailer ‘ Tetris’ van de dansmakers sluit heel goed aan, biedt veel aanknopingspunten voor reflectie en inspireert. https://www.youtube.com/watch?v=YcFvm4z6wFM
    Ik stuitte net per toeval op ‘Dance on, the dance entertainment network’. http://www.danceon.com
    Niet interessant voor het po maar vast bruikbare fragmenten voor het VO.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s