Dans Lezen – leesvoer voor de koude winterdagen

InspirationHet nieuwe jaar is begonnen! De feestdagen zijn voorbij, nieuwe lessen zijn gemaakt en de eerste werkdagen zitten er al op. Ik begin een nieuw jaar altijd graag met een flinke dosis inspiratie. En wat is er beter dan inspiratie opdoen al zittend naast de open haard/verwarming met een kop thee en je favoriete winterplaylist van Spotify op de achtergrond? Dat dacht ik ook. Speciaal voor jullie wat extra leesvoer voor de koude winterdagen.

Blog 9In mijn blog “Dans Leren – Creativiteit in het onderwijs” sprak ik over Ken Robinson, voorvechter van creativiteit in het onderwijs. In zijn betoog komt de volgende boodschap sterk naar voren: “Kids need to move to think”. In de blog “Move to think: why kids need more movement for brain function & what we can do about it” van Yogapeutics wordt dit principe nog verder uitgewerkt. Waarom moeten kinderen bewegen? Wat is het belang hiervan? “Movement and physical activity are imperative to brain development, academic performance and self-regulation.” Een zeer interessant artikel!

Geef je dansles aan kleintjes en weet je soms niet hoe je het aan moet pakken? “I have found that classes for dancers under six or seven require the most preparation, the most energy, and the most patience.” Dit zal voor velen van jullie wellicht ook zo voelen. Het artikel “12 tips for teaching tots” geeft je genoeg adviezen om de lessen voor de kids én jezelf een stuk leuker en makkelijker te maken.

Het nieuwe jaar betekent voor veel dansdocenten ook: de voorstelling is weer in zicht! Als je meerdere groepen lesgeeft moet je ook meerdere choreografieën maken. Heb je al zoveel choreo’s gemaakt dat de inspiratie ver te zoeken is? In dit artikel van Dance Magazine staan tips van choreografen waarmee je (hopelijk!) weer verder aan de slag kunt.

Tot slot een artikel van de correspondent dat ik veel voorbij heb zien komen. Een steengoed artikel dat je echt aan het denken zet. De titel zegt genoeg: “waarom ‘een goed gevoel krijgen’ van kunst net zo belangrijk is als rekenen.” Een absolute must-read!

Veel leesplezier!blog 9

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s